szarvasgomba magyarországról
A SZARVASGOMBA FELHASZNÁLÁSA

A teljesség igénye nélkül igyekeztünk összegyûjteni a szarvasgomba elkészítésének néhány módját, az egyszerûtõl a bonyolultig. A legkülönbözõbb forrásokból merítettünk, a régi szakácskönyvektõl kezdve a mai gasztronómiai szakújságokig és házi receptekig. A forrást, ha ilyen van, akkor a recept végén adjuk meg. A rovatott folyamatosan bõvítjük, minden hozzászólást, receptet vagy élménybeszámolót szívesen fogadunk.
Nemcsak azért tartjuk fontosnak a szarvasgombás recepteket, hogy kedvet csináljunk "a szarvasgomba kipróbáláshoz". Sokkal inkább annak igazolása vezetett minket, hogy bemutassuk, milyen régi, sokszínû kultúrája volt és lehet a szarvasgombának az igényes gasztronómia asztalán.

Néhány tanács, hogyan is használjuk a szarvasgombát

A szarvasgomba tárolása és tartósítása

A szarvasgomba elõdeink asztalán, receptek a XIX. század környékérõl

Szarvasgomba a mai francia, olasz és magyar konyhában

Aki további további receptekre kiváncsi annak ajánljuk ezt az oldalt: